تاریخ انتشار: ۱۲:۳۷ - ۳۱ مرداد ۱۴۰۴
تعداد نظرات: ۴ نظر

خطیب‌زاده: فعال‌سازی «اسنپ‌بک» آخرین کارت اروپا را هدر می‌دهد | انگشت ما روی ماشه است

معاون وزیر امور خارجه ایران با تأکید بر بی‌اعتباری فشار‌های اروپایی بر تهران درباره مکانیسم «اسنپ‌بک» هشدار داد که ایران در صورت تشدید فشار‌ها آماده اتخاذ تصمیمات سخت و مقابله‌جویانه است. او همچنین بر حق ایران در غنی‌سازی اورانیوم و لزوم مذاکرات نتیجه‌محور تأکید کرد.

خطیب‌زاده

رویداد۲۴| سعید خطیب‌زاده، معاون وزیر و رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه ایران، در گفت‌و‌گو با روزنامه آلمانی «فرانکفورتر آلگماینه» اعلام کرد که تلاش اروپا برای فعال‌سازی مکانیسم «اسنپ‌بک» تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را بی‌اعتبار می‌کند و تنها آخرین کارت اروپا را هدر می‌دهد.

وی تصریح کرد: «اروپایی‌ها هیچ حقی برای فعال‌سازی این ماده بر اساس برجام ندارند و فشار بیشتر تنها موجب افزایش تنش‌ها خواهد شد. ما همه انگشت‌ها را روی ماشه خواهیم داشت، زیرا به طرف مقابل اعتماد نداریم.»

خطیب‌زاده با اشاره به حمله اخیر به تأسیسات هسته‌ای ایران گفت که اعتماد تهران به مذاکرات هسته‌ای بسیار محدود شده و هرگونه بازگشت به میز مذاکره تنها در صورتی ممکن است که مذاکرات نتیجه‌محور باشند و خصومت‌ها در طول آنها متوقف شود.

مواضع ایران و اروپا

خطیب‌زاده تأکید کرد که اروپا جایگاه میانجیگری خود را از دست داده و فشار بیشتر، اشتباه راهبردی است: «فعال‌سازی اسنپ‌بک، آخرین کارت اروپا را بی‌جا مصرف می‌کند و ایران را وادار به تصمیمات سخت می‌نماید.»

وی همچنین بر حق ایران برای غنی‌سازی اورانیوم طبق معاهده عدم اشاعه تأکید کرد و گفت: «اگر آمریکا بر غنی‌سازی صفر اصرار کند، ایران مقاومت شدیدی نشان خواهد داد. اما درباره سطح و جزئیات غنی‌سازی آماده گفت‌و‌گو هستیم.»

در مقابل، اروپایی‌ها از جمله آلمان، فرانسه و بریتانیا قصد دارند طی روز‌های آینده مکانیسم «اسنپ‌بک» را فعال کنند تا تحریم‌های معلق‌شده سازمان ملل علیه ایران بازگردد. این کشور‌ها به تهران شش ماه فرصت داده‌اند، اما پاسخی دریافت نکرده‌اند.

فشار آمریکا و تحولات اخیر

خطیب‌زاده تأکید کرد که حمله اخیر نشان داد آمریکا و اسرائیل حتی در حین مذاکرات، عملیات نظامی خود را برنامه‌ریزی کرده بودند. وی گفت: «موضوع نگرانی آنها فعالیت‌های صلح‌آمیز ایران یا عضویت در معاهده عدم اشاعه نبود. حمله آنها وضعیت را از بسیاری جهات تغییر داده و بازگشت ساده به میز مذاکره دیگر ممکن نیست.»

وی افزود که پیام‌های آمریکا به صورت غیرمستقیم دریافت می‌شود و ایران صرفاً مذاکراتی را می‌پذیرد که نتیجه‌محور باشد و خصومت‌ها در طول آن متوقف شود.

چشم‌انداز آینده

خطیب‌زاده در بخش پایانی گفت‌و‌گو تأکید کرد: «هرگونه مذاکره آینده از نگاه ایران یک «مذاکره مسلح» خواهد بود و ایران دلایل کافی برای بدبینی به نیت طرف مقابل دارد.» وی همچنین اظهارات صدر اعظم آلمان در حمایت از اسرائیل را محکوم کرد و گفت این مواضع به نام ملت آلمان نیست.

با توجه به هشدار‌های ایران، فعال‌سازی اسنپ‌بک از سوی اروپا ممکن است تنش‌ها در خاورمیانه را افزایش دهد و مذاکرات هسته‌ای در کوتاه‌مدت وارد مرحله‌ای پرتنش و پیچیده شود.

هشدار ایران

ایران با تأکید بر حق غنی‌سازی و مقابله با فشار‌های خارجی، به طرف‌های اروپایی و آمریکایی هشدار داده است که هرگونه فشار غیرمنطقی می‌تواند تبعات سنگین و واکنش‌های سخت‌گیرانه‌ای به همراه داشته باشد. در شرایط کنونی، تنها مسیر ممکن، مذاکرات نتیجه‌محور و با تضمین توقف خصومت‌هاست.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: اسنپ بک
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۹ - ۱۴۰۴/۰۵/۳۱
0
0
عجب !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۵/۳۱
0
0
تحليلهاي ابكي !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۷ - ۱۴۰۴/۰۵/۳۱
0
0
مهم نیست انگشت کی روی ماشه باشه خطیب جان !!!! مهم اینه که لوله اسلحه به کدوم سمت گرفته شده باشه . هر بچه ای میتونه انگشتش رو روی ماشه بذاره و ماشه رو بچکونه . اما فهم و درک اونو داره که بفهمه لوله اسلحه بسمت کیه ؟ شماها که حالیتون نیست خدا کنه بزرگترای شما بفهمن ایران در حال فروپاشی هست .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۶/۰۱
0
0
سرنوشت دولت پزشکیان هم همان سرنوشت دولت‌های قبلی است
نظرات شما